Chmelové exercicie;-)

8. 9. 2009 14:17
Rubrika: Nezařazené | Štítky: Osobní...

Má letošní chmelová brigáda se stala skutečnou duchovní obnovou, která směle konkuruje letnímu pobytu v klášteře a Katolické charizmatické konferenci:). Prosím, při četbě tohoto článku mějte na paměti, že píšu o mém chmelaření na určitém místě v určitou dobu a s určitými lidmi… Nejde mi o to, abych případné zájemce o chmel  odradila;-). Vždycky záleží na lidech ;-).

 

Octla jsem se na 3 týdny ve velmi kuriózním prostředí, kde se součástí všedního dne staly hlášky „Jdu se vysr...“ a „pojď si zaš…“. V místě, kde někteří považovali za vtipné hmm…nechávat průchod hlasitým projevům trávicího traktu. Ve společnosti, jejímiž hybnými pákami bylo pití a neutuchající kecy o sexu, a nejen kecy. Ano, i na chmelu jsem potkala lidi na úrovni, ale 11 hodin denně jsem trávila s opravdovou „elitou“.

 

Zpočátku jsem hlavně řešila, jak se z toho nezbláznit.:) Musela jsem zavolat některým přátelům a členům Čisté lásky, abych se ujistila o tom, že je naprosto v pořádku očekávat veliké a průzračné věci. Řekli mi, že jo, že je to v pořádku:), a já jsem jim za to moc vděčná:). Na modlitbu jsem měla velmi málo času a tak jsem během navěšování rév zpívala písně z Taizé a nezbývalo mi než pevně důvěřovat v to, že mé Bless the Lord přehluší hluk strojů a sprostých vtipů, že zní vesmírem až k Božím uším. (má Bůh uši?:))

 

A moje druhá otázka zněla: Jak být v této situaci věrohodným APOŠTOLEM? Těžko říct, pro mě je to dost mlhavý pojem… Ale pak jsem si uvědomila, že Bůh po mně nechce nic víc a nic míň, než být opravdovou DÁMOU na úrovni. Dámou, která zná svoji cenu a jde se vztyčenou hlavou, třeba i bahnem. Dámou, která si je jista Blízkostí a Podporou svého Nejmilejšího a umí před druhými přiznat, kdo Jím je.

 

No a pak se uprostřed chmelového šílenství začaly se dít podivuhodné věci a já se přestávala bát jít zpříma a zcela upřímně říkat, kterým směrem… Vyčerpaná jsem takhle zrána došla na nedělní mši a sloužil ji cizí kněz a v kázání nám poděkoval za to, že jsme tak věrní, že jsme znovu přišli. Doják:). Další den jsem si vyšla na romantickou vycházku s Biblí:) a nalistovala jsem na opravdu věcné úryvky Fp 2,13-16 a J 1,10-13 a na 119.žalm :). Kdyby na vás přišla chandra a splín z toho, že jste za naprosté a osamělé mimoně:), doporučuju ;-). Mě to tak dojalo, jak Bůh přesně ví, o co jde… :-* 

 

A víte co?:) První co udělám, až mi příjde výplata, bude to, že si zajdu koupit nějaký krásný prsten, který mi bude navěky připomínat, že jsem se nerozhodla pro žádný jednodušší program:), než pro bytí Dámou podle Božího Srdce. Moji milí, vyčerpaná a smrdící chmelem:) jsem si s konečnou platností uvědomila, že svět dnes potřebuje pravé Dámy a Gentlemany. Dokonce i traktoristi sbírající „zářezy na pažbě“ potřebují potkat pravé Dámy ;-). 

 

Jsem si jista tím, že to bude ještě hoooodně těžké :), a pravděpodobně budeme zas někdy za asociály a mimoně:). A pravděpodobně to všecko ne vždy zvládnem tak, jak bychom chtěli :). I Dámy a Gentlemani padají ;-). Jojo, bude to ještě psycho:). Ale popravdě, chtěl po nás Bůh kdy něco, co bylo pouze a jen v našich vlastních silách?;-)

Zobrazeno 2206×

Komentáře

fi81

Moc pěkný článek.<br />
Kéž bych měl taky takovou víru!

Ričík

Muselo to být nesmírně těžké, Májo...
Ale snad jsi na Kokory nezanevřela... Je to jinak krásná vesnice s dobrým knězem...

Zobrazit 12 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz