Když jdu k přijímání...

29. 1. 2010 16:56
Rubrika: Nezařazené | Štítky: duchovní jednohubka :)

Tohle je úplně kraťoučky článek, mini náčrtek. Ale o Něčem a Někom velmi důležitém.

Když jsem byla malá, bydleli jsme s rodinou v mezigeneračním domě. Byly mi tak 3 nebo 4 roky a nastal Štědrý den... Byli jsme s bratrancem z příchodu Ježíška už od rána tak moc nervózní a natěšení (především teda na dárky, co si budem nalhávat:) ), že jsme v nestřeženém okamžiku kvalitně počmárali  kuchyňskou stěnu :).

Je mi o něco málo víc, než tehdy:), a do života se místy vkrádá zvyk, který zbavuje události nadšeného očekávání a třpytivé radosti v očích. Tohle pokušení se v mém případě týká i chvílí, kdy jdu k přijímání a čekám, až příjdu na řadu, a lidi kolem mě vypadají nějak... nezúčastněně. Mám k tomu tendence i já. A v těch chvílích si říkávám:

VÍŠ, ŽE SE TI BLÍŽÍ TVOJE DNEŠNÍ VÁNOCE? UŽ JENOM CHVILIČKA... POČMÁRALA BYS TEĎ RADOSTÍ A BÁZNÍ STĚNU? :)

Čmárat po stěnách se nemá :). Nicméně kdybychom si uvědomili ohromnost a velikost té Chvíle... Nemělo by zbýt na zdi kostela jediné volné místo:).  Amen:-*.

Zobrazeno 1362×

Komentáře

Zuska

Máš pravdu Máji, když si Ho pořádně neužijeme a neprožijeme přijdeme o strašně moc. Dík za krásný postřeh :).

Wojciech

Také mám častokrát pocit, že výraz mnohých echt-katolíků po přijetí hostie odpovídá spíše tomu, že jim zřejmě zaskočila, nebo se jim po ní udělalo nevolno, než že by v sobě zrovna nesli živého Krista :-)

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz