Přemosťování

2. 7. 2010 17:40
Rubrika: Nezařazené | Štítky: O mostech

Před pár lety byl přes řeku protékající mezi Kravařema a Mokrýma Lazcema postaven most. Most jako pokračování cyklostezky. Co je na tom, řeknete si.

Zvláštní na tom je to, že my Kravaráci jsme odjakživa Prajzáci (často se nám proto druzí smějou - jako Skotům, blondýnkám a Chucku Norrisovi:)) a na druhém břehu Opavice žijí tzv. Cisaráci. Právě Opavice je onou "hranicí Prajzkosti". No a naši muži bojovali ve 2.SV ve wehrmachtu, takže jsme byli s těmi za řekou prakticky nepřátelé.

Proto mě dnes ten most tak dojímá. Že byl postaven.

Jsem 50% Prajzačka a 50% Jihomoravačka.  Část rodiny mluví, nebo aspoň rozumí "po našemu" a druhá část ovládá hantec, popř. nářečí malých znojemských vesnic. Mám dvě babičky. Ta jihomoravská je absolutní patriotka, miluje Karla IV. a Tatíčka Masaryka. Prajzká "Ominka" (touží být tak nazývána :)) fandí na mistrovstvích světa v jakémkoliv sportu vždycky Německu a pod stromečkem zpívá koledu Heilige Nacht. Nicméně jsou schopny a ochotny najít společnou řeč:).

Když jsem v uplynulých letech pochopila, že v sobě tak úplně nemám "ducha Prajzké", ale ani nejsem Jižanka, trochu mě mrzelo, že jsem "nezakořeněná". Teď jsem za to čím dál vděčnější. Hrozně mě baví být člověkem mnoha břehů, někým na půli cesty. Pudí to ke stavbě mostů a nenechává stát na místě. Dost se ale bojím se ale těch, kteří na mosty kašlou, popř. je vyhazují do vzduchu. I v současné církvi a na signálech. Tímto děkuji všem zastáncům promostové politiky ;).

Zobrazeno 1059×

Komentáře

Cuauhtlatoatzin

Vielen Dank für diese Bemerkung. ;-) Kéž je stavitelů mostů co nejvíce. :-)

pastorasi

Mám kořeny na jihu, ale tomu o čem píšeš rozumím. Pokud bych se měl hádat zda jsem Moravan, Čech nebo Němec, asi bych si zvolil pozemšťan, možná i vesmířan, abych umožnil stavět mosty.<br />
<br />
Avšak nejlepší most vidím v tom, že všichni bez rozdílu jsme BOŽÍ DĚTI.

Kleine-Biene-Maja

Děkuju, pane Němec. Máte naprostou pravdu... Most Božích dětí je most nejkvalitnější ;). A v Bohu jsme vždycky DOMA. Ukotveni v Něm můžeme stavět dál.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz