Až na dně své žízně staneš se hledačem pramenů pro jiné...

31. 12. 2010 11:44
Rubrika: Nezařazené

"Až na dně své žízně staneš se hledačem pramenů pro jiné..." Markéta Procházková

Vstupujeme do nového roku. Sníme o mnoha věcech, které se ale nemusí naplnit. Protože se mnohou naplnit sny jiné a větší ;-). Boží sny pro náš život.

Včera jsem telefonovala s o pár let starší kamarádkou. Dostala se do věku, pro který měla vysněné zázemí s milujícím manželem. V tomto směru stále nic. Ale žije se srdcem otevřeným pro Boha a začala vést scholičku, se kterou jezdí a koncertují. Včera mi říkala o tom, jak se jí ozývají cizí lidé a zvou scholičku do svých kostelů. O tom, jak se snaží vést jí svěřené děti, a udělat co může pro to, aby se neztratily - a zbytek prostě odevzdává Bohu. A taky mluvila o tom, jak jde výtěžek z jejich cédéček a aktivit na misijní dílo, letos pro něj vydělali kolem 170 tisíc korun.

Další kamarádce před pár lety umřela maminka a od té doby je její domácí zázemí sporadické. Nemyslím si, že snila o tom, že se bude půl roku před státnicemi stěhovat z domu. Ale žije s nevídanou lehkostí a dělá neuvěřitelné věci. Vozí po parku babičky z domova seniorů, vede spolčo, jede na Ukrajinu starat se o děti v sirotčinci... a šíří kolem sebe lásku.

Obě měly o svém životě jiné představy, ale vypravily se napříč vlastními pouštěmi, aby...však si přečtěte nadpis ;-). Žasnou nad věcmi, které pro ně měl a má v plánu Bůh. A inspirují mě mimojiné k tomu, abych se nebála žízně. Protože právě v ní se mohou rodit věci těžko uvěřitelné.

Zobrazeno 2982×

Komentáře

VichMon

"... z těch pramenů tryská jen pravda pro náš život pro smíření..." :)

margotka1

Máji, moc krásné, tohle znám moc dobře,moje plány většinou nevyjdou, tak se snažím celý život stále přijímat, co Bůh posílá,i když někdy je to pořádná fuška.

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz